14 Aralık 2009 Pazartesi

BİTİŞLER/ BAŞLANGIÇLAR

Bu hafta benim için BİTİŞ teması ile BAŞLADI.

Anaokulunda 4 aydır çalıştığım görevim sona erdi. Bu bitiş beni biraz hüzünlendirdi. Hayatımda rutin haline gelmiş olan bazı şeyler artık değişecek. Yeni bir düzen kurmaya başlayacağım.

Ama bir yandan da içimde bir heyecan var. Hayatımda yeni bir şeye yer açıldı. Belki de anaokulundan boşalan saatlerimi doldurmak için daha farklı bir iş imkanı çıkacak karşıma. Her bitiş aslında yeni bir başlangıca yer hazırlamaz mı?? Belki de bitişten çok NASIL bitirdiğimiz önemlidir. Nasıl vedalaştığımız, hayatımızda nasıl bir anlam taşıdığı...
Bazı bitişler yapman gerekeni yaptığını bilmenin iç rahatlığıyla kolay olur. Bazıları ise daha olumsuz duygularla olur. İlişkilerde de benzer bir durum yaşanabilir. Bir ilişki biter, yeni bir ilişkiye yer açar. Bazen ilişki hüzünle biter, bazen de "Oh bee bitti işte" dedirtir. Yaşanan her ilişki bize öğretir. Dersler çıkartırız.

Bence hatırlamak gereken şu: Her yeni başlangıç bitenin yerini doldurur. Biten artık geçmişte kalandır. Ve bugün şimdi burada yaşadığımız ise yeni bir başlangıçtır. Başlangıçlar umut doludur. Heyecanlıdır, bilinmeyendir.Bazı başlangıçlar bembeyaz bir sayfaya başlar, bitenden geri kalanı üzerinde taşımak istemez. Kimileri ise yeni başlangıcını bitenlerin hazırladığı zeminin üzerine inşa eder.

Sizin bitişiniz/başlangıcınızın hikayesi nedir?